Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztria képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Ausztria - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Ausztria
Keresés
Találatok száma - 9 db
Ausztria Infók

Ausztria Infók

Ausztria 83 858 négyzetkilométer nagyságú területen helyezkedik el. Lakosainak száma 8 millió fő. A fővárosban, Bécsben 1, 5 millióan élnek, akiknek körülbelül 98%-a németajkú. A lakosság 90%-a ehhez a többséghez tartozik. Az ország déli és keleti részén az Ausztriában élő hat népcsoport tagjai élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok). Az ország hivatalos nyelve a német, de sokan beszélnek angolul és/vagy franciául. Az osztrákok 78%-a római katolikus, 5%-a protestáns és 4. 5%-uk egyéb felekezetekhez tartozik. Ausztria szövetségi állam, szövetségi köztársaság, melynek alapját a demokratikus parlament képviseli. A szövetségi elnök Dr.Heinz Fischer, az államfő Thomas Klestil. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az Egyesült Nemzetek Szervezetének. Ausztria legfontosabb iparágai közé tartozik a bányászat, a fémkohászat, építő- és építőanyag ipar, élelmiszeripar, textilipar, papíripar, sörgyártás és az autóipar. Fő üzleti partnerei Németország, Olaszország, Svájc, Franciaország, Szlovénia és Anglia. Az elmúlt évek gazdasági növekedése meghaladta a 2, 9%-ot. Az ország legfőbb bevételi forrása a szolgáltatóipar.

Autóbérlés Ausztriában

Autóbérlés Ausztriában

Autókölcsönzés Ausztria autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Ausztriában számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját ausztriai utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Ausztria autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Geoland

Geoland

Über Geoland - dem Geodatenportal der österreichischen Länder - wird ein kostenloser und zentraler Zugang auf wichtige Geodatenbestände angeboten. Sie haben hier die Möglichkeit, Geodaten aller 9 Bundesländer über den Geoland-Viewer (Internetbrowser ohne Plugin) in Landkartenform darzustellen und auszudrucken sowie nach Adressen, Ortsnamen und Koordinaten zu suchen. Sowohl das Fachdatenangebot als auch die Kartenfunktionalitäten werden laufend erweitert. Auch eine länderübergreifende Metadatensuche wird derzeit implementiert.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Hurrá nyaralunk

Hurrá nyaralunk

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria. Az országot Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Olaszország és Svájc határolják. Ausztria 10 tartományból álló területének 47%-a erdő, 26%-a rét, mező, legelő, 88 nagyobb tóval, valamint mintegy 100.000 km hosszú folyóhálózattal rendelkezik.

Ingyenes utazási prospektus

Ingyenes utazási prospektus

Egészen egyszerűen rendelje meg az ingyenes, színes üdülési prospektust, mely a világ több mint 100 turista egyesületénél és utazásszervező irodájában megtalálható! A brosúrát a hivatalos turista egyesületek illetve idegenforgalmi hivatalok adják ki. Ezenfelül ajánlatunkban a speciális utazásszervező prospektust is megtalálja. Pl.: a 8 osztrák tartomány különböző régióinak részletes adataival ellátott kiváló minőségű színes brosúráit. A brosúrákat mindenkor közvetlenül a megfelelő turista egyesület illetve utazásszervező házhoz küldi. Előfordulhat, hogy postaládájában több mint egy csomagocskát talál. Magától értetődő, hogy a csak valóban szükséges anyagokat igényelje, mivel minden rendelést a turista egyesület áll. Miután minden turista egyesület illetve utazásszervező a saját brosúráit közvetlenül Önnek küldi, a szállítási idő eltérő lehet. A legtöbb egyesület néhány napon belül postázza. Egyes esetekben kicsivel tovább is tarthat.

Online autóbérlés - Ausztria

Online autóbérlés - Ausztria

Autóbérlés Ausztriában, piacvezető autókölcsönzők ajánlata. Ausztria autókölcsönzés rejtett költségek nélkül. Ingyenes lemondás és módosítás. Internetes foglalás gyorsan, könnyen és egyszerűen az otthonából. Árgarancia: Autóbérlés garantáltan legjobb árakon. Magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít az autókölcsönzés során felmerülő kérdésekben, foglalásban. Világszerte több mint 180 ország 28000 autókölcsönzési helyszínén van lehetőség autókölcsönzésre. Több mint 180 autókölcsönző által kínál bérautó választék, több féle bérautó kategóriában: mini autó, gazdaságos autó, szabadidő autó, luxus autótól a kabrióig. Béreljen autót online kényelmesen otthonából!

Országinfók

Országinfók

Ausztria nyugati és déli részének természetföldrajzi arculatát az Alpok határozza meg, míg a keleti tartományok a fővárossal, Béccsel együtt a Duna-medencében fekszenek. Egészen az I. világháború végéig Ausztria volt a központja annak a hatalmas birodalomnak, mely századokon át ellenőrzése alatt tartotta Közép-Európa nagy részét. Az ország jelenlegi államformáját tekintve szövetségi köztársaság, melyet kilenc tartomány alkot.

Szomszédunk Ausztria

Szomszédunk Ausztria

Szomszédunk a hegyvidékekkel teli Ausztria, méltán híres gyönyörű városairól, fantasztikus síparadicsomairól. Az oldalon megtalálható minden fontos utazási információ Ausztriáról, valamint az egyes helyek részletes, útikönyv-szerű leírása is. Jó böngészést kívánunk a ausztria.co oldalon, és kellemes időtöltést Ausztriában!

Üdülés Ausztriában

Üdülés Ausztriában

Ausztria a lenyűgöző lehetőségek tárháza: természetközeli, hangulatos, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a tradíciókra, az etikettre és az ellentétek közötti harmóniák stílusos megteremtésére. Amikor Ausztria táncra perdül, gyakran a fél világ a csodájára jár. A legkiemelkedőbb bálok messze az országhatáron túl is ismertek. A báli kínálatban azonban felfedezhetőek kevésbé ismert, rejtett gyöngyszemek is.

Tuti menü