Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vorarlberg képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Vorarlberg - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Vorarlberg
Keresés
Találatok száma - 4 db
Arlberg

Arlberg

Az Arlberg régió ideális feltételeket kínál a pihenésre és az aktív kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt. A kristálytiszta hegyi tavak, a festői panoráma, a zöldellő alpesi rétek és a sziklás hegyhátak nagyszerű kulisszát teremtenek a nyaraláshoz. Lech am Arlberget 2004-ben 'Európa legszebb falujának' választották. Hangulatos vorarlbergi falu csobogó patakkal, hagymakupolás templommal, nagy múltú szállodákkal. Lechhez tartozik a teljesen autómentes Oberlech és a romantikus Zug, a völgy végén.

Bodensee

Bodensee

Das Becken des heutigen Bodensees hat sich während der Würm-Eiszeit gebildet. Vor ungefähr 115.000 und 10.000 Jahren formte der Rheingletscher die Landschaft so, dass der Bodensee entstehen konnte. Besiedelt war das Gebiet des Sees bereits ab 3.000 vor Christus. Zu dieser Zeit entstanden die ersten Pfahlbausiedlungen am Ufer. Zwischen 800 und 400 vor Christus siedelten sich Kelten am Seeufer an. Wo sich heute Bregenz befindet, entstand damals eine der bedeutendsten keltischen Siedlungen. Um 50 vor Christus wurde das Gebiet um den See von den Römern erobert. Im Zuge der Eroberung gab es eine große Seeschlacht auf dem Bodensee bei der sich die Bregenzer Kelten den Römern geschlagen geben mussten. Die heutige Stadt Bregenz wurde dadurch auch zum wichtigsten Ort der Römer.

Vorarlberg a kislexikonban

Vorarlberg a kislexikonban

Ausztria legkisebb koronatartománya külön alkotmánnyal, külön tartományi gyüléssel, de közigazgatási tekintetben Tirollal egyesítve, Bajorország, Tirol, Svájc és Liechtenstein közt, 2602 km2 területtel. Felszine. V., amelyet az Arlberg választ el Tiroltól, egészen hegyekkel takart tartomány. D-i részét a kristályos kőzetekből álló Rhätikon, a Silvretta- és a Fervall-csoportok takarják, mig É-i részén a Lech-völgyi Alpok és a Bregenzi-erdő terül el. A Rhätikonban 25 hegycsúcs van, amelyek 2500 m.-nél magasabbak, köztük a legnagyobb a Scesaplana (2967 m.). V. legmagasabb hegycsúcsa a Silvretta-Alpokban a Fluchthorn (3408 m.). Fő völgyei: a 63 km. hosszu, 7 km. széles Rajna-völgy, az Ill-völgy (36 km.), amelyet a legfelsőbb részében Fermunt-völgynek, azután Montafonnak és alsó részében Walgaunak hivnak, a Bregenzi Ach völgye (46 km.) és a Lech-völgy.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Vorarlberg legnagyobb múzeumai

Vorarlberg legnagyobb múzeumai

A kiállítások Vorarlberg múzeumaiban is legkülönbözőbb témakörökhöz kapcsolódnak: történelem, természettudományok, művészet, könyvnyomtatás, illetve itt csodálható meg a világ legnagyobb Rolls-Royce gyűjteménye is.

Tuti menü