Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alsó-Ausztria - ausztriai utazás képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Alsó-Ausztria - ausztriai utazás - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Alsó-Ausztria - ausztriai utazás
Keresés
Találatok száma - 6 db
Alsó-Ausztria

Alsó-Ausztria

A világon bárhol másutt is nehéz lenne ilyen kis területen ennyire szélsőségesen változatos tájakra lelni. Alsó-Ausztriában minden határ mögött egy vadonatúj világ várakozik, mint például az Ötscher-régióban található Osztrák Grand Canyon csipkézett gerincű szurdokai, vagy a Duna-menti, érintetlen, vizes élőhelyek.A napsütötte, imitt-amott szőlőskertekkel tarkított, lankás domboldalakat sötét láposok váltják; egy óránál is kevesebbet autózva izgalmas, misztikus helyekre és különös borvidékekre juthat el az utazó, Minden megvan itt, mi szem-szájnak ingere: fenyvesek és tölgyerdők, alpesi legelők és rikító pipacsmezők, a sűrű rengeteg ölelésében megbúvó, csöndes tavak, rohanó hegyi patakok - a lehetőségek száma szinte végtelen!

Alsó-Ausztria - videó

Alsó-Ausztria - videó

MeneTrend: Alsó-Ausztria Alsó-Ausztria, a legnagyobb osztrák szövetségi tartomány hihetetlenül sokszínű, csupa harmónia és csupa ellentét, a lehető legváltozatosabb üdülési formák és lehetőségek földje.

Ausztria tartományai - Alsó-Ausztria

Ausztria tartományai - Alsó-Ausztria

A Bécs körüli tartomány Alsó-Ausztria a várak, kastélyok, kolostorok, természeti parkok, élményvilágok, múzeumok, hegyi vasutak és hajóutak tartománya. A Bécs körüli tartományban két olyan nevezetesség is van, amely a Világörökség része: A Semmering-bahn kisvasút és a Wachau (Duna-völgy).

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Melki Apátság

Melki Apátság

Már az autópályáról messziről feltűnik a város és a Duna fölé emelkedő apátság impozáns barokk épületegyüttese. A mai is aktív bencés apátság az egyik leghíresebb a világon, 1089-ben alapították, mikor II. Lipót osztrák őrgróf az egyik kastélyát a Lambachi apátság bencés szerzeteseinek adta. Az iskolát a XII. században alapították, ahol manapság is 900 diák tanul. Innen indult el a bencés rend híres Melki Reformja a XV. században, amely új erőt adott az osztrák és dél-német szerzetesi életnek. A vallásháborúkban az apátság sokat szenvedett. A napjainkban is látható barokk épületegyüttes 1702 és 1736 között Jakob Prandtauer tervei alapján épült. Az építést Prandtauer kezdte, és J. Munggenast fejezte be. A Melki apátságnak sikerült átvészelnie II. József császár szerzetesrendeket megszüntető törekvéseit, valamint a napóleoni háborúkat illetve az Anschluss utáni időszakot, mikor az iskolát és az apátság nagy részét a város kisajátította. A II. világháború után az iskola visszakerült az apátságba. Néhány évvel ezelőtt fejezték be az apátság teljes felújítását, így most teljes pompájában látható.

Szent Benedek-rendi melki apátság

Szent Benedek-rendi melki apátság

A Szent Benedek-rendi melki apátság (németül Stift Melk) az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét élvezi.Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek Szent Benedek regulája szerint és látják el feladataikat, az oktatást és a lelkipásztori teendőket.

Waldviertel

Waldviertel

A Dunától északra a táj felkapaszkodik Waldviertel dimbes-dombos felföldjére. Wald németül erdőt jelent, így hamarosan terjedelmes tűlevelű erdőkbe érünk, amelyeket időről időre ősi folyóvölgyek, és hatalmas halastavakkal tarkított földterületek törnek meg. Ez a régió a kérlelhetetlen, mégis lebilincselő szépség ősi határterülete.

Tuti menü