Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bécs képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Bécs - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Bécs
Keresés
Találatok száma - 6 db
Bécs

Bécs

Bécs (Wien) tartomány és egyben szövetségi főváros is. Területe 415 km&up2;, lakossága 1,54 millió fő. Az Alpok nyúlványainak keleti részén a bécsi-medencében található. Sajátossága, hogy nem az ország közepén, hanem annak északkeleti zugában 50 km-re a magyar és csehszlovák határtól. A bécsi medencében már a jégkorszak előtt is laktak illírek és kelták. A rómaiak i.sz. 15-ben vonultak be a bécsi medencébe. I. sz. 400 körül hatalmas tűzvész pusztított a városban. 568-ban a környék avar kézre került. 791-ben Nagy Károly frank király meghódította az avar birodalmat. 805-ben a várost a nagymorva birodalomhoz csatolták, azonban a magyarok egyre többször csatáztak a városért. 900-ban el is foglalták a magyarok, majd Bécs-Stadt lett a neve. Közel 100 évig a magyarok kezén maradt, 991-ben Henrik bajor herceg kaparintotta meg. Tőle és örököseitől elhódította Adalbert babenbergi őrgróf. Feljegyzések szerint a település neve ekkor Vienni.

Főbb látnivalók Bécsben

Főbb látnivalók Bécsben

A Schönbrunni kastély barokk épületegyüttese egykor Sisi és a császári család nyári lakhelyül szolgált. 1830-ban itt született az 1848-tól 1916-ig uralkodó Ferenc József, itt töltötte élete utolsó éveit és itt is halt meg. Két évvel halála után, 1918-ban a kastély köztársasági tulajdonba került és történelmi jelentőségének, szép fekvésének és építészeti megjelenésének köszönhetően azóta is Bécs egyik legfőbb nevezetességének számít. Napjainkban a kastély az UNESCO világörökség részét képezi. Magnós vezetéssel is bejárhatók a kastély többnyire rokokó stílusban díszített termeit, de érdemes megtekinteni a kerti labirintust, a császári hintókiállítást, a gyönyörű parkot, a pálmaházat, a sivatagi házat, a Gloriettet és az állatkertet is.

Hétvége Bécsben

Hétvége Bécsben

Volt idő, amikor Bécs és a bevásárlóturizmus fogalma egyet jelentett. Itt az ideje azonban leszámolni ezzel a tévhittel, hiszen a császárváros mindenkinek tartogat valami meglepetést. Bécs igazi sokszínű város. Az építészeti remekművek, az izgalmas kulturális programok, a rengeteg kiállítás és a pezsgő éjszakai élet elsőrangú turisztikai célponttá teszik az egykori Monarchia fővárosát, nem beszélve a patinás bécsi kávézókról, na meg az isteni Sacher tortáról. Vonzerejét tovább növeli, hogy itt van a szomszédban - autópályán alig három óra alatt odaérhetünk.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Isten hozta Bécsben

Isten hozta Bécsben

Bécsben minden évben több, mint 450 bált rendeznek. Januártól március elejéig a keringők városa felszabadultan ünnepli a farsangot. A háromnegyedes ütemet modern hangok egészítik ki, és minden ízlésnek megfelelő táncos szórakozást kínálnak. A bécsi báli szezon fénypontja január és február. A farsangi bálok régi hagyománya a városban még ma is tovább él. A keringő dallamainak háromnegyedes ütemére táncolnak, az oldaltermekben azonban a változatosság kedvéért a diszkózene ütemére is ropják

Magyarország nagykövetsége Bécsben

Magyarország nagykövetsége Bécsben

A bécsi magyar nagykövetség, amely a művészettörténészek és a diplomaták szerint is az osztrák főváros egyik legszebb külföldi képviselete, fokozatosan vált egyetlen palotává: helyét a középkorban több ház foglalta el. A Bankgasse 6. számú épületet 1692-1694 között a császári építész, Johann Fischer von Erlach tervei alapján építették barokk palotává. Az épületet, melynek belső térelosztása alapjaiban azonos a mai elrendezéssel, 1747-ben gróf Nádasdy Lipót kancellár - Mária Terézia hathatós támogatásával, a magyar vármegyék és a szabad királyi városok adományaiból gyűjtött pénzből - vásárolta meg a magyar Királyi Udvari Kancellária számára. Utóda, Esterházy Ferenc herceg (1762-től kancellár) 1766-1767-ben Niccolo Pacassi udvari építész elgondolásai alapján teljesen átépíttette a palotát.

Milyen város Bécs?

Milyen város Bécs?

Felfedezni Bécs romantikus, macskaköves utcáit, rejtett udvarait, pazar templomait és remek építészetét olyan, mintha egy varázslatos, évszázadokon átívelő történelmi utazáson vennénk részt. Bécs kis területen összpontosuló óvárosa a világi és egyházi épületek gyűjteménye, a híres kávéházaktól és a nagyszerű Habsburg-palotáktól a város szívében álló égbe törő székesegyházig.

Tuti menü