Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Burgenland - ausztriai utazás képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Burgenland - ausztriai utazás - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Burgenland - ausztriai utazás
Keresés
Találatok száma - 8 db
A név kötelez

A név kötelez

A hercegi dinasztia nemcsak hatalmas ingatlanbirodalmat, és mesés műkincs gyűjteményt hagyott a mai utódokra, hanem egyfajta mentalitást is. Kismartonban - Eisenstadtban - évszázadokon át magától értetődő volt a művészetek pártolása, a Fényes Miklós által alapított gyűjtemény gyarapítása, s akkor még nem beszéltünk a kastély zenei életéről, amely szorosan összefonódik Haydn nevével. .

Bónusz Brigád - Burgenland

Bónusz Brigád - Burgenland

Elutaznál? Szeretnél relaxálni? A Bónusz Brigád weblapján megsasolhatod az akciós burgenlandi utazás ajánlatokat. A bónusz megszerzésének titka nem egyéb, mint hogy más látogatókat is érdekelje az általad kinézett utazás bónuszok Burgenlandban. Amint ez megvan, a bónusz az összes érdeklődő számára automatikusan kiküldésre kerül. Ezt egy kuponhoz hasonlóan tudják felhasználni a kiszemelt burgenlandi utazás folyamán. Szóval ha épp utazni készülsz, okvetlen vess egy pillantást a meglévő utazásos bónuszokra Burgenlandban.

Burgenland - Bemutatás

Burgenland - Bemutatás

Burgenland Ausztria legkeletibb tartománya. Az ország különleges kis ékszerdoboza, hiszen a hegyes-völgyes nagy tartományok közt az osztrákokat Burgenland a magyar pusztára emlékezteti. Burgenland minden ideérkezőre nagy hatással van kulturális és kulináris sokszínűségével, változatos tájaival. A tartományt kedvező éghajlata, több, mint 2000 a napsütéses órák száma, különösen kedveltté teszi a pihenni vágyók számára.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Burgenland büszkeségei

Burgenland büszkeségei

Még az Utazás kiállításon nyomtak a kezembe egy osztrák utazási magazint (Reisemagazin, tényleg ez a címe...), amelyben A-tól Z-ig bemutatják Burgenlandot. Kiderül belőle, hogy Liszt Ferenc igazi burgenlandi volt, a csárdás az egyik helyi nevezetesség, és Fred Astaire is a környékről származott. De hová tűnt Haydn koponyája?

Burgenland infók

Burgenland infók

Burgenlandot az enyhe éghajlat, az évi 300 napsütéses nap, a kiváló talaj, valamint a helyi borászok évszázados tapasztalata tette elsőrangú borvidékké. Ismerje meg ön is a különböző burgenlandi bortermelő területek jellegzetességeit: a Neusiedler See régió tartalmas fehér és testes vörösborait, valamint az egész világon egyedülálló desszertborait, a Közép-Burgenlandból származó kékfrankost vagy a dél-burgenlandi Uhudlert, ezt vadeper ízére emlékeztető ősi fajtát.

Burgenland: étkezés a cseresznyefák alatt

Burgenland: étkezés a cseresznyefák alatt

A pannóniai éghajlatnak köszönhetően megszámlálhatatlan mennyiségben virágzanak a cseresznyefák a Fertő tónál található Purbachnál, amelyek tavasszal a tájat rózsaszínű virágtengerré varázsolják, nyáron pedig kellemes árnyékot nyújtanak a túrázóknak.

Güssing - Batthyány család

Güssing - Batthyány család

A güssingi vár egy régen kialudt vulkáni kúpon áll. A síkságból meredeken kiemelkedő sziklafalai és a kráter körül elhelyezkedő fennsík, valamint a fekvés maga az osztrák-magyar határvidéken ideális körülményeket teremtettek egy védekezésre alkalmas vár létesítéséhez. Már 1157-ben oklevelekben említették Güssinget. Három mozgalmas évszázad után végül 1524. június 30.-án vált Güssing (Németújvár) a Batthyányak tulajdonává, amelyet - majdnem egy fél évszázaddal később - a mai napig a güssingi várral kapcsolnak össze, és Németújvár-t a nevükben hordozzák (Batthyány von Németújvár - Németújvári Batthyány).

Wellness Burgenlandban

Wellness Burgenlandban

Mesebeli táj, érintetlen természet és barátságos emberek - ezek egy pihentető nyaralás ideális feltételei. Az idő itt nem játszik fontos szerepet, kicsit mintha meg is állt volna. Annál fontosabb azonban errefelé a helyi ételek és italok iránt érzett óriási szeretet! Érezhető is ez a kiváló borászatok, jellegzetes házi borkimérők valamint étkezdék nagy számán. A lágy pannóniai klímájú Dél-Burgenland szivesen mutatkozik meg az ide látogató számára legszebb oldaláról.

Tuti menü