Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felső-Ausztria képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Felső-Ausztria - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Felső-Ausztria
Keresés
Találatok száma - 8 db
Dunai hajózás

Dunai hajózás

Die Kulturstadt Linz Donau bietet den idealen Ausgangshafen für eine Schifffahrt. Ob Rund-, Themen- oder Linienfahrten, Erlebnistouren oder Weihnachtsfeiern, Ihr Kapitän und seine Crew erwarten Sie schon an Bord ihres Schiffs.

Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ

Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ

Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is bizonyítják, hogy az itt élő emberek kereskedelmi kapcsolatban álltak távoli vidékekkel a Földközi-tengertől az Északi-tengerig. A hallstatti emberek sóval fizettek az árúért. A sónak nagyon nagy kultúrtörténeti jelentősége van. Nem csak mint ételízesítő, hanem mint konzerválószer, amely lehetővé tette az embereknek, hogy az élelmiszereket hosszútávon tárolják, vagyis tartósítsák.

Gassel Cseppkőbarlnag

Gassel Cseppkőbarlnag

Die Gassel-Tropfsteinhöhle bei Ebensee ist bekannt für ihre reichen Tropfsteinvorkommen. Ihr Farbenreichtum, der von reinweiß über gelblich bis zu dunkelbraun reicht, kommt durch die elektrische Beleuchtung besonders schön zur Geltung. Der hervorragend ausgebaute Führungsweg ist auch von Kindern leicht zu bewältigen.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Hallstatt

Hallstatt

A város egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll. A várossal szemben a Hoher Sarstein, déli irányban a Dachstein található.

Koppenbrüllerhöhle

Koppenbrüllerhöhle

A Koppenbrüllerhöhle tulajdonképpen egy óriásforrás. Az erős áramlat a barlang kapujánál egy óriási víztározót alakított ki. Ezt a természeti jelenséget a hóolvadás és az erős esőzés teszi lehetővé. A Koppenbrüllerhöhle szűk helyei, a ferde hasadékok várnak arra, hogy mindenek előtt a gyerekek, de a felnőttek is felkutassák. Védőruhába öltözve 2 órás vezetés során szoros ismeretséget köthetünk a barlanggal.

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Felső-Ausztriában egyedülálló városlátogatások és kulturális élmények csábítanak kikapcsolódásra. A 2009-es Európa Kulturális Fővárosa címre számtalan hagyományőrző és modern eseménnyel készülő tartományi főváros, Linz mellett olyan romantikus kisvárosok is találhatóak a kínálati palettán, mint Steyr, Wels, Schärding, Gmunden és Bad Ischl. Nyári fesztiválok, koncertek és népszokások színes kavalkádja varázsolja Felső-Ausztriát a kultúrát kedvelő utazók fellegvárává.

Salzkammergut - film

Salzkammergut - film

MeneTrend: Salzkammergut - Ausztria Havas hegycsúcsok, kristálytiszta tavak, mesébe illő kisvárosok és természetesen, isteni császármorzsa. A MeneTrend ezen a hétvégén az osztrák Alpokban barangolt.

Steyr

Steyr

Steyr festői kisváros, ill. ' a romantika városaként' is ismert az Enns és a Steyr folyó találkozásánál. Bármely évszakban is érdemes idejönni. Advent idején is különleges hangulatot kínál a város. Az adventi vásár mellett karácsonyi múzeum várja a vendégeket.

Tuti menü