Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karintia - ausztriai utazás képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Karintia - ausztriai utazás - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Karintia - ausztriai utazás
Keresés
Találatok száma - 14 db
3+1 látnivaló a Wörthi-tó körül

3+1 látnivaló a Wörthi-tó körül

Karintiában szinte harapni lehet a jó levegőt - nem meglepő hát, hogy Ausztria legdélebbi tartománya az aktív kikapcsolódást kedvelők terepe. A kristálytiszta vizű fürdőtavak, a hegyek és az üde zöld természet mindenkinek kellemes kikapcsolódási lehetőségeket tartogatnak. A régió központja a 17 kilométer hosszú Wörthi-tó, amelynek partját kedves alpesi fogadók és elegáns szállodák tarkítják.

A Klopeini-i tó mellett

A Klopeini-i tó mellett

Karintia 2000 ivóvíztisztaságú fürdőtavai között létezik egy 'drágakő', egy alig ismert fürdőtó, bár Európa legmelegebb fürdőtavának számít, a Klopein-i tó. Bécstől autóval csak 306 km a távolság, és az A2-n gyorsan elérhető. A csupán 1,8 km hosszú és 800 méter széles fürdőtó vize nyáron akár 28 fokos is lehet, és szeptember végéig kellemes vízhőmérsékletű, így ösztönzőleg hat egy idény végi kellemes nyaralásra.

Burg Landskron

Burg Landskron

Schwertfunde Inschriftsteine und Hügelgräber beweisen, dass Landskron schon im 9. Jahrhundert v.Chr. besiedelt war. Eine Anzahl dieser Funde ist heute im Kronensaal eingemauert. Eine Urkunde König Karlmanns aus dem Jahre 878 berichtet, dass der Besitz an das Kloster Altötting in Bayern geschenkt wurde. 1028 erscheint als neuer Grundherr Graf Ozzi, dann kommen die Grafen von Sternberg ,welche ein Schloss erbauten. 1330 wurde die Herrschaft an die Grafen Ortenburg verkauft.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Déli örömök Karintiában

Déli örömök Karintiában

Ausztria legdélibb tartományában minden adott a kellemes, aktív kikapcsolódáshoz - számtalan kirándulóhely, meleg fürdők, tavak, gyönyörű alpesi hegycsúcsok és vendégszerető házigazdák várják a mozogni vágyó kirándulókat.

Heiligenblut - Edelweissstrasse

Heiligenblut - Edelweissstrasse

Heiligenblut, gyönyörű szárnyas oltáráról híres. Karintia egyik legszebb alpesi falva. 1288 m engerszint feletti magasságban fekszik, Brucktól 48 km-re. Heiligenblut a Großglockner-Hochalpenstraße déli bejárata. Az Edelweissstrasse, a havasigyopárról elnevezett út, a Grossglockner Hochalpenstrasse egy oldalútja. Megéri időt szánni rá.

Hochosterwitz vár

Hochosterwitz vár

A vár amely Walt Disney-t is is már megihlette, úgyhogy ha Karintia lankái közül megpillantjuk azonnal a mesefilm várak juthatnak eszünkbe. A feljutása a várba gyalog vagy felvonóval lehetséges. A várban étterem is van.

Karintia

Karintia

Rengeteg sportlétesítmény, szórakoztató komplexum és kulturális rendezvény várja az érdeklődőket. A gyógy és termálturizmus is egyre népszerűbb, köszönhetően a kiváló víz és egészségügyi kúráknak, a folyamatosan szaporodó welness hoteleknek, ahol a kapcsolódó kiegészítő programok teljes lelki-, testi- és szellemi felüdülést biztosítanak. A hegyek számtalan lehetőséget nyújtanak a gyalogos kirándulásokra, a kerékpáros túrákra vagy egyszerűen egy libegős utazásra. De a kirándulások kívül a különféle sportolási lehetőségek közül választhatunk: lovaglás, kerékpározás, teniszezés, golfozás. Továbbá a szállodák nagyrésze is fitnesstermekkel várja a vendégeket.

Karintia tartomány

Karintia tartomány

Karintia rendkívül kedvező földrajzi fekvéssel büszkélkedhet: az Alpok déli oldalán, az Alpok-Adria térségben található tartományban az átlagosnál jóval több a napsütés, télen pedig enyhe, ugyanakkor kimondottan hóbiztos klíma jellemző. Ez természetesen az itt élőkre is hatással van. Nem csoda tehát, hogy a karintiaiak olyan életvidám emberek. A jó hangulat pedig köztudottan ragadós. Megérkezni és újjászületni - Karintiában vidám élmények gondoskodnak róla, hogy ez az ígéret valóra váljon.

Klagenfurt városa

Klagenfurt városa

Die Stadt liegt genau zwischen den Bergen der Karawanken und dem Wörthersee. Auf ca. 450m Seehöhe erstreckt sich Landeshauptstadt Kärntens im Klagenfurter Becken. Die höchste Erhebung bildet der Urlichsberg mit ca. 1020 m Höhe. Der niedrigste Punkt der Stadt befindet sich an der Gurkerbrücke, die an die 420 m misst. Außerdem bestimmt Kärnten den Schnittpunkt der großen Europäischen Nordwest und Südost-Transversale.

Hirdetés
Mini világ a Wörthi-tó partján

Mini világ a Wörthi-tó partján

Karintia egyik legnépszerűbb látnivalója a Klagenfurtban, a Wörthi-tó partján fekvő szép Europaparkban kialakított Minimundus, ahol pár óra alatt bejárhatjuk a világot a 150, 1:25 arányú, tökéletesen valósághű, világhírű épület között barangolva.

Minimundus fotók

Minimundus fotók

A képek 2002. augusztus 9-én készültek a Minimundusban, Klagenfurtban. A világ és Ausztria közel 200 híres épületének (járművének) kicsinyített mását helyezték itt el, a modellek száma évről évre nő.

Nyár, napfény, Dél-Karintia

Nyár, napfény, Dél-Karintia

Mediterrán klíma, sok-sok napsütés, csodálatos alpesi táj és lélegzetelállító látványosságok - Karintiában megtalálható minden, ami egy jól sikerült üdüléshez szükséges. Nem is csoda, hogy Ausztria legdélibb tartománya, amely Olaszországgal és Szlovéniával határos, Európa egyik legkedveltebb üdülőrégiójának számít. Az idei nyáron is meglepetések és üdülési programok tömkelege várja az üdülni vágyókat. A vízisportok szerelmeseit 1270 tó csábítja önfeledt kikapcsolódásra, míg a túrázás, a nordic walking, a kerékpározás és a lovaglás kedvelői szelíd dombhátakon, alpesi legelőkön és sziklás hegyoldalakon tombolhatják ki magukat. A golfozók lenyűgöző alpesi kulissza előtt hódolhatnak szenvedélyüknek, a kultúra iránt érdeklődőket pedig várak, kastélyok és zenei fesztiválok csábítják élményteli időtöltésre.

Pyramidenkogel kilátótorony

Pyramidenkogel kilátótorony

A Pyramidenkogel kilátó Ausztria egyik legszebb pontján, a Wörthi-tó déli partján fekszik. A Wörthi-tó felől nézve már messziről észrevehető a hegytetőn álló építmény. A Wörthi-tó partján található Pyramidenkogel kilátó feledhetetlen, 360 fokos panorámát kínál egész Karintiára, és messze a tartomány határain túlra is.

Villach régió

Villach régió

A Villach-Warmbad / Faaker See / Ossiacher See régióban jó helyen jár az, aki téli pihenéséhez olyan egyveleget keres, amely sí élvezetből, családi idillből, termálfürdő élvezetből és a tartomány egyik legszebb városának mediterrán hangulatából áll.

Tuti menü