Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztriai utazás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Ausztriai utazás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 98 db
3+1 látnivaló a Wörthi-tó körül

3+1 látnivaló a Wörthi-tó körül

Karintiában szinte harapni lehet a jó levegőt - nem meglepő hát, hogy Ausztria legdélebbi tartománya az aktív kikapcsolódást kedvelők terepe. A kristálytiszta vizű fürdőtavak, a hegyek és az üde zöld természet mindenkinek kellemes kikapcsolódási lehetőségeket tartogatnak. A régió központja a 17 kilométer hosszú Wörthi-tó, amelynek partját kedves alpesi fogadók és elegáns szállodák tarkítják.

A 2013-as világbajnokság főpróbája Schladmingban

A 2013-as világbajnokság főpróbája Schladmingban

Amikor 2013. február 4-től 17-ig a világ legjobb síelői küzdenek majd Schladmingban az érmekért, több millió szempár fog a Dachstein lábánál található, mindössze 4500 lelket számláló településre szegeződni. A sírégió a Night Race szervezésével már sokszor bebizonyította, hogy méltó színhelye lesz a VB-nek.

A fejreállított ház - Terfens

A fejreállított ház - Terfens

Ein komplett eingerichtetes Haus steht Kopf und bietet den Besuchern die Möglichkeit, die Welt aus der Sicht einer Fledermaus zu betrachten. Gewöhnliches wird wieder spannend, bekannte Gegenstände wirken neu und interessant. Sämtliche Einrichtungsgegenstände befinden sich an der Decke. Sogar das in der Garage geparkte Auto kann von unten her bestaunt werden.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
A jég birodalma Európa szívében

A jég birodalma Európa szívében

A világ legnagyobb jégbarlangja Werfenben, Salzburgtól 40 kilométerre délre található. Az Eisriesenwelthöhle - 'Jégóriás-birodalom-barlang' több mint 40 km hosszúságú barlang labirintus. A jégbarlang kialakulása ugyanúgy, mint más barlangoké hosszú időn keresztül tartott. Az első repedések és üregek a mészkősziklákban már a hegység kiemelkedése idején, kb. 100 millió évvel ezelőtt keletkeztek, majd különböző kémiai oldódási folyamatok és víz erózió által az évezredek során a méretük jelentősen megnövekedett és kialakult mai formájuk.

A Klopeini-i tó mellett

A Klopeini-i tó mellett

Karintia 2000 ivóvíztisztaságú fürdőtavai között létezik egy 'drágakő', egy alig ismert fürdőtó, bár Európa legmelegebb fürdőtavának számít, a Klopein-i tó. Bécstől autóval csak 306 km a távolság, és az A2-n gyorsan elérhető. A csupán 1,8 km hosszú és 800 méter széles fürdőtó vize nyáron akár 28 fokos is lehet, és szeptember végéig kellemes vízhőmérsékletű, így ösztönzőleg hat egy idény végi kellemes nyaralásra.

A név kötelez

A név kötelez

A hercegi dinasztia nemcsak hatalmas ingatlanbirodalmat, és mesés műkincs gyűjteményt hagyott a mai utódokra, hanem egyfajta mentalitást is. Kismartonban - Eisenstadtban - évszázadokon át magától értetődő volt a művészetek pártolása, a Fényes Miklós által alapított gyűjtemény gyarapítása, s akkor még nem beszéltünk a kastély zenei életéről, amely szorosan összefonódik Haydn nevével. .

Alsó-Ausztria

Alsó-Ausztria

A világon bárhol másutt is nehéz lenne ilyen kis területen ennyire szélsőségesen változatos tájakra lelni. Alsó-Ausztriában minden határ mögött egy vadonatúj világ várakozik, mint például az Ötscher-régióban található Osztrák Grand Canyon csipkézett gerincű szurdokai, vagy a Duna-menti, érintetlen, vizes élőhelyek.A napsütötte, imitt-amott szőlőskertekkel tarkított, lankás domboldalakat sötét láposok váltják; egy óránál is kevesebbet autózva izgalmas, misztikus helyekre és különös borvidékekre juthat el az utazó, Minden megvan itt, mi szem-szájnak ingere: fenyvesek és tölgyerdők, alpesi legelők és rikító pipacsmezők, a sűrű rengeteg ölelésében megbúvó, csöndes tavak, rohanó hegyi patakok - a lehetőségek száma szinte végtelen!

Alsó-Ausztria - videó

Alsó-Ausztria - videó

MeneTrend: Alsó-Ausztria Alsó-Ausztria, a legnagyobb osztrák szövetségi tartomány hihetetlenül sokszínű, csupa harmónia és csupa ellentét, a lehető legváltozatosabb üdülési formák és lehetőségek földje.

Arlberg

Arlberg

Az Arlberg régió ideális feltételeket kínál a pihenésre és az aktív kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt. A kristálytiszta hegyi tavak, a festői panoráma, a zöldellő alpesi rétek és a sziklás hegyhátak nagyszerű kulisszát teremtenek a nyaraláshoz. Lech am Arlberget 2004-ben 'Európa legszebb falujának' választották. Hangulatos vorarlbergi falu csobogó patakkal, hagymakupolás templommal, nagy múltú szállodákkal. Lechhez tartozik a teljesen autómentes Oberlech és a romantikus Zug, a völgy végén.

Hirdetés
Ausztria Infók

Ausztria Infók

Ausztria 83 858 négyzetkilométer nagyságú területen helyezkedik el. Lakosainak száma 8 millió fő. A fővárosban, Bécsben 1, 5 millióan élnek, akiknek körülbelül 98%-a németajkú. A lakosság 90%-a ehhez a többséghez tartozik. Az ország déli és keleti részén az Ausztriában élő hat népcsoport tagjai élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok). Az ország hivatalos nyelve a német, de sokan beszélnek angolul és/vagy franciául. Az osztrákok 78%-a római katolikus, 5%-a protestáns és 4. 5%-uk egyéb felekezetekhez tartozik. Ausztria szövetségi állam, szövetségi köztársaság, melynek alapját a demokratikus parlament képviseli. A szövetségi elnök Dr.Heinz Fischer, az államfő Thomas Klestil. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az Egyesült Nemzetek Szervezetének. Ausztria legfontosabb iparágai közé tartozik a bányászat, a fémkohászat, építő- és építőanyag ipar, élelmiszeripar, textilipar, papíripar, sörgyártás és az autóipar. Fő üzleti partnerei Németország, Olaszország, Svájc, Franciaország, Szlovénia és Anglia. Az elmúlt évek gazdasági növekedése meghaladta a 2, 9%-ot. Az ország legfőbb bevételi forrása a szolgáltatóipar.

Ausztria Nemzeti parkjai

Ausztria Nemzeti parkjai

Ausztria nemzeti parkjait viszonylag röviddel ezelőtt nyilvánították csak természetvédelmi területté. A hat nemzeti parkban egymástól jelentős mértékben eltérő természeti környezet várja a túrázókat, kerékpárosokat és az új felfedezésekre vágyókat.

Ausztria tartományai - Alsó-Ausztria

Ausztria tartományai - Alsó-Ausztria

A Bécs körüli tartomány Alsó-Ausztria a várak, kastélyok, kolostorok, természeti parkok, élményvilágok, múzeumok, hegyi vasutak és hajóutak tartománya. A Bécs körüli tartományban két olyan nevezetesség is van, amely a Világörökség része: A Semmering-bahn kisvasút és a Wachau (Duna-völgy).

Ausztriai síelés

Ausztriai síelés

Ha szeretné, hogy az idei télen a legnagyobb élménye egy síelés Ausztriában legyen, akkor a legjobb helyen jár, hisz oldalunkon nem csak olvashat, és információt szerezhet ausztriai síutakról, síparadicsomokról, sípályákról, és pályaszállásokról, de kedvére válogathat is hirdetőink kínálatából. Ha Ausztriában járunk, és síelés, ill. egyéb téli sportok szempontjából közelítjük meg az ország adottságait, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy nincs is ideálisabb hely ezekre a szórakozásokra.

Ausztriai szállások

Ausztriai szállások

Weboldunkon több ezer online foglalható osztrák szállást, apartmant, hotelt találhat ill. foglalhat. A szállásokat a svájci Holiday Home utazási iroda ill. az Adriatica.net utazási iroda garantálja. Az oldalon lehetőség van térkép, régió ill. város szerinti szálláskeresésre.

Autóbérlés Ausztriában

Autóbérlés Ausztriában

Autókölcsönzés Ausztria autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Ausztriában számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját ausztriai utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Ausztria autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Az Ilona Stüberl újabb kiállítást szponzorált

Az Ilona Stüberl újabb kiállítást szponzorált

Az oly kedvelt bécsi magyar kisvendéglő immár törzsvendég - vagy inkább törzsvendéglátó - a bécsi Szépművészeti Múzeumhoz tartozó Színházi Múzeumban: ezúttal az operett világát bemutató nagy kiállítás megnyitóján ismerkedhettek a meghívottak a magyar étel és ital különlegességekkel. Fodor Mária, a vendéglő tulajdonosa nemcsak a kisvendéglő remek konyhájáról és a vendégek kényeztetéséről ismert: arra érdemes kulturális rendezvények támogatását is szívesen vállalja. .

Az osztrák Dunakanyar - Wachau

Az osztrák Dunakanyar - Wachau

Gazdag történelmi múlt, rendkívüli kulturális kincsek és kitűnő élvezetek. A festői táj, a kitárulkozó látóhatár majd a beszűkülő tér, a szőlőhegyek és a gyümölcsösök játékos változásai elvarázsolják a látogatót. Ugyanúgy, ahogy a művészeket és gondolkodókat is. A környék az életet kedvelők és a műértők kedvelt találkahelye.

Tuti menü