Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Salzburg tartomány képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Salzburg tartomány - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Salzburg tartomány
Keresés
Találatok száma - 10 db
A jég birodalma Európa szívében

A jég birodalma Európa szívében

A világ legnagyobb jégbarlangja Werfenben, Salzburgtól 40 kilométerre délre található. Az Eisriesenwelthöhle - 'Jégóriás-birodalom-barlang' több mint 40 km hosszúságú barlang labirintus. A jégbarlang kialakulása ugyanúgy, mint más barlangoké hosszú időn keresztül tartott. Az első repedések és üregek a mészkősziklákban már a hegység kiemelkedése idején, kb. 100 millió évvel ezelőtt keletkeztek, majd különböző kémiai oldódási folyamatok és víz erózió által az évezredek során a méretük jelentősen megnövekedett és kialakult mai formájuk.

Felejthetetlen utazás Zell am See és Kaprun körzetébe

Felejthetetlen utazás Zell am See és Kaprun körzetébe

Gleccser, hegyek és hó - egy álomutazás valóra válik A festői Schmittenhöhe, a zell-i tó romantikus parti sétánya és a salzburgi tartomány egyedülálló gleccsere, a Kitzsteinhorn gleccser: Zell am See és Kaprun körzetében a természet sokfélesége tökéletes környezet egy felejthetetlen utazáshoz.

Kitzsteinhorn: A gleccser

Kitzsteinhorn: A gleccser

A Kitzsteinhorn mítosza: több mint gleccser. Ez maga A gleccser! Ausztria első gleccsersívidéke. Az év 365 napján felejthetetlen alpesi élmény. Ausztria legmagasabb hegyei által körülvéve leglenyűgözőbb oldaláról tárulnak fel előttünk a hegyi kalandok. Fedezze fel a 3 000 méter tengerszint feletti magasság szabadságának intenzív élményét - bármelyik évszakban.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Salzburg

Salzburg

MeneTrend: Salzburg, Ausztria RtlKlub videó Mozart szülővárosában jártunk: Salzburg nem csupán csodás épületeiről, de parkjairól, kertjeiről is híres, és kulináris hagyományokban sem szűkölködik.

Salzburg - Ausztria Info

Salzburg - Ausztria Info

Kiinduló pont az Ausztriába utazók számára. Az utazási portál célja, hogy hasznos és átfogó képet adjon azok számára, akik ausztriába készülnek utazni. Ausztria részletes bemutatása, történelmének rövid ismertetése, tartományainak részletes bemutatása, főbb városainak, nevezetességek, látnivalók leírása, hasznos információk utazás előtt. Ausztria világörökségeinek ismertetése. Várak és kastélyok bemutatása tartományok szerint. Linkgyűjtemény csoportokba szedve. Sípályák felsorolása, turista kártyák stb.

Salzburg híres fia

Salzburg híres fia

Salzburg és Mozart neve elválaszthatatlan egymástól. Mozart muzsikája meghódította bár a Föld valamennyi országát és mindenütt rabul ejti hallgatóságát, ám szülővárosa, Salzburg az, melyhez a legtöbb szál fűzi a zseniális zeneszerzőt.

Salzburg város

Salzburg város

1997. január elsejével két fontos ausztriai hely került fel az UNESCO Világörökség Listájára. Salzburg óvárosa és a Schönbrunni Kastély. Az UNESCO 1972-ben kötött egyezményt a világ kulturális és természeti értékeinek megóvására, amelyhez napjainkig 178 tagállam csatlakozott. Ausztria 1993-ban ratifikálta a Világörökség-konvenciót, amelynek célkitűzése, hogy a nemzetközi államközösség segítségével megóvja a kulturális javakat és természeti helyszíneket, illetve azok fenyegetettsége esetén hatékony segítséget nyújtson. Eddig számtalan, a természet, és az évezredek során emberi kéz által alkotott rendkívüli képződmény ment veszendőbe. A pusztulás oka gyakran valamilyen természeti katasztrófa, de még sokkal gyakrabban az emberek törtető becsvágya, amely a jövő generációkat csodálatos természeti szépségektől vagy különleges kulturális emlékekől fosztotta meg.

Síelés télen - nyáron

Síelés télen - nyáron

2014 májusában elkezdődtek a munkálatok: a kapruni gleccser teljesen átalakul. 10 fős kabinos, nyolcüléses felvonó, új pályák és kezdőrészek. A 25 milliós beruházás az elmúlt időszak legnagyobb projektje a hóbiztos síterep történetében.

Sigmund-Thun-szurdok

Sigmund-Thun-szurdok

A Sigmund-Thun-szurdok Kaprun közelében található.Turisták részére kialakított, sziklába vájt pallóút kanyarog a Kapruner Ache patak felett, látványos vízesések mellett és hatalmas sziklafalak között.

Hirdetés
Stadt Salzburg

Stadt Salzburg

Der Altstadt von Salzburg wurde 1996 von der UNESCO die Auszeichnung Weltkulturerbe verliehen. Das in bemerkenswerter Weise gut erhaltene und von der Festung Hohensalzburg dominierte Ensemble besteht aus kirchlichen und weltlichen Bauten aus vielen Jahrhunderten. Dieses Ensemble wurde in der damaligen Jurybegründung als entscheidendes Moment für die Aufnahme in die Liste der 1972 beschlossenen Konvention zum Schutz des Kultur- und Naturerbes der Welt genannt.

Tuti menü