Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természetvédelem, túrázás, sportok képes leírás - Ausztriai utazás.tlap.hu
részletek »

Természetvédelem, túrázás, sportok - Ausztriai utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztriai-utazas.tlap.hu » Természetvédelem, túrázás, sportok
Keresés
Találatok száma - 11 db
A 2013-as világbajnokság főpróbája Schladmingban

A 2013-as világbajnokság főpróbája Schladmingban

Amikor 2013. február 4-től 17-ig a világ legjobb síelői küzdenek majd Schladmingban az érmekért, több millió szempár fog a Dachstein lábánál található, mindössze 4500 lelket számláló településre szegeződni. A sírégió a Night Race szervezésével már sokszor bebizonyította, hogy méltó színhelye lesz a VB-nek.

Ausztria Nemzeti parkjai

Ausztria Nemzeti parkjai

Ausztria nemzeti parkjait viszonylag röviddel ezelőtt nyilvánították csak természetvédelmi területté. A hat nemzeti parkban egymástól jelentős mértékben eltérő természeti környezet várja a túrázókat, kerékpárosokat és az új felfedezésekre vágyókat.

Ausztriai síelés

Ausztriai síelés

Ha szeretné, hogy az idei télen a legnagyobb élménye egy síelés Ausztriában legyen, akkor a legjobb helyen jár, hisz oldalunkon nem csak olvashat, és információt szerezhet ausztriai síutakról, síparadicsomokról, sípályákról, és pályaszállásokról, de kedvére válogathat is hirdetőink kínálatából. Ha Ausztriában járunk, és síelés, ill. egyéb téli sportok szempontjából közelítjük meg az ország adottságait, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy nincs is ideálisabb hely ezekre a szórakozásokra.

Ausztriai utazás magazin hírek
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 2. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt és környéke az emberiség 7000 éves történetének tanúja. 1846-ban, amikor új bányarészt nyitottak meg temetőre bukkantak, ahol kb. 1000 sírt találtak. A csontvázak mellett számtalan egyéb tárgy került napvilágra: ékszerek, díszes fegyverek, bronzedények, amelyek az elhunytak gazdagságáról és magas szociális helyzetéről tanúskodtak. A leletek azt is...
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba zárt világ - 1. rész
Ezt látni kell! - Hallstatt - a sóba... Hallstatt Ausztriában a Salzkammerguti tóvidéken terül el, gyönyörű természeti...
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein
Mesebeli várak - Fraknó - Forchtenstein Rozália-hegység egyik nyúlványán emelkedik a hatalmas erődítmény, Fraknó...
Az osztrák Dunakanyar - Wachau

Az osztrák Dunakanyar - Wachau

Gazdag történelmi múlt, rendkívüli kulturális kincsek és kitűnő élvezetek. A festői táj, a kitárulkozó látóhatár majd a beszűkülő tér, a szőlőhegyek és a gyümölcsösök játékos változásai elvarázsolják a látogatót. Ugyanúgy, ahogy a művészeket és gondolkodókat is. A környék az életet kedvelők és a műértők kedvelt találkahelye.

Biciklizz bányában

Biciklizz bányában

Karintia csodálatos természeti környezetében, a magas hegyek és a több mint 1270 tó között, számtalan régi vár és kastély található. Aki még nem volt Ausztria legdélebbi tartományában, hogy felfedezze a túra-és kerékpáros útvonalakat, idén elkezdheti. Mindamellett, hogy a fix áron foglalhatnak szállást a bringások és persze az egyszerű turisták is, nem is sejtik, hogy micsoda kulturális élményekkel teli, aktív pihenésben lesz részük. A hagyományos bringaútvonalak mellett, akár bányában is tekerhetik a pedálokat.

Dachstein Óriási jégbarlang

Dachstein Óriási jégbarlang

A köteles felvonóval feljutva két irányban lehet indulni, az egyik az Óriás jégbarlang, a másik a Mammut barlang, egymástól kb. 1km távolságra. A jégbarlang, Dachsteinben az Alpok legnagyobb természeti csodái közé tartozik. A föld minden országából jönnek ide emberek, hogy megnézzék Dachsteinben a földalatti jégvilágot. A barlang csak a XV. századtól jegesedett el, ma 5000 m2-es területet foglal el a 13000 m3 jég (néhol 25m vastag). A hatalmas barlanggleccserek, jéghegyek, jégoszlopok, megfagyott vízesések és jégfülkék a forró nyári napokon kedves ellentétei a külső világnak. Nyáron -1°C a belső hőmérséklet. Hűvös, esős napokon a barlangok most is biztos menedéket nyújtanak az emberek és az állatok számára, ugyanúgy, mint ezer évvel ezelőtt. A barlangok ősi bizonyítékai a föld átalakulásának.

Gesäuse Nemzeti Park

Gesäuse Nemzeti Park

Az Enns folyó völgyében található Ausztria legfiatalabb nemzeti parkja: szurdokok, vadpatakok, szép turistautak, gyönyörű alpesi legelők, mászási lehetőségek, továbbá a Steirische Eisenwurzen Nemzeti Park és a legnagyobb ausztriai GeoPark várja az idelátogatókat. Mindenképp érdemes meglátogatni Ausztria legrégebbi hegymászó-temetőjét is, amely Johnsbachban található. A gstatterbodeni geológiai kiállítás, a Fűzfadóm kutatási projektjei vagy a jégkorszakban kialakult, Ardning mellett lévő Pürgschachen Moor lápvidék különleges élményt nyújtanak a turistáknak. A kalandvágyók számára az Enns és a Salza folyón kajak- és raftingtúrák ill. magasban lévő kötélpályák kínálkoznak. Ugyancsak kedvelt dolog a: st. galleni vízipark vagy a Palfauban kipróbálható íjászat. Az admonti apátságba tett kirándulást vétek kihagyni, hiszen itt található a világ legnagyobb kolostori könyvtára.

Lungau Sírégió

Lungau Sírégió

Ausztria leghóbiztosabb régiója, a síszezon általában november 15 - től május 1 - ig tart, általában a rengeteg friss hó miatt folyamatos porhó borítja a sípályákat. A kezdőknek mind az 5 pályán síiskolák állnak rendelkezésük profi oktatókkal, köztük magyarul beszélőkkel is. Minden pályán található gyermek megőrzés is. A pályák megközelíthetőek autóval és (bérlettel) ingyenes síbuszokkal.

Mammutbarlang Dachstein

Mammutbarlang Dachstein

Die unendlichen Weiten des Dachsteinmassivs von innen - die riesige Mammuthöhle wird Sie mit unglaublichen Ausmaßen begeistern und einem Farbenspiel, das man unter der Erde des Salzkammergutes so nicht vermutet!

Hirdetés
Schneebergbahn

Schneebergbahn

Az összekapcsolható, négyüléses ülőlift a téli turizmus híveit és a menedékház vendégeit szállítja a völgyállomástól az 1210 m-es tengerszint feletti magasságba. Lahningban (1,5 km), az ismert lesiklópályán és Langwiesben (2 km), a családi lesiklópályán hófúvó berendezések gondoskodnak a hó biztosításáról és a gondozott pályaviszonyokról. Továbbá, a Forellenhof húzófelvonói egy húzófelvonót (650 m) és egy gyakorlófelvonót (150m) kínálnak a kiskorú vendégek részére. A Szalamander síterep 7 km hosszú sípályával rendelkezik. A völgyállomáshoz való eljutást a téli körülmények között, a legbiztonságosabb országút biztosítja. Továbbá elégséges parkolóhely áll díjmentesen az odaérkezők rendelkezésére.

Síelés Ausztriában

Síelés Ausztriában

Síelést tervezel Ausztriában? Gyere velünk! Lélegzetelállító kilátás, hófedte hegycsúcsok, hatalmas terek, tiszta természet, szabadság. Ezért szeretjük mindannyian a síelést. A Síelj3000meteren csapatával te is megtapasztalhatod az ausztriai síelés nyújtotta végtelen szabadságot. Közel 20 éves sí tapasztalattal ajánlunk síutakat, besízéseket, szezonzárók síelést, gleccsersízést, sítábort és wellness-szel kombinált síelést Ausztriába. A kapruni Európa Sportrégió 138 km hosszú, meseszép, naponta kezelt 30, 750 és 3204 méter magasságban fekvő sípályája feledhetetlen élményeket garantál minden síelést kedvelőnek. A különböző nehézségű pályák mellett buckapálya, funpark, szűzhavas mélyhó területek és 48 felvonó is vár rád.

Tuti menü